Renterøverne

Pass på banken din. Det er nemlig ikke alle som får bli med på rentekuttene.

Publisert
Sist oppdatert

" Renten senkes med INNTIL 0,5 prosentpoeng."

Rentekryptisk

Det er denne kryptiske meldingen norske bankkunder får på bankenes nettsider i disse dager. Men det betyr vel også at "noen" ikke får med seg hele Norges Banks rentekutt på 0,5 prosentpoeng?

Og at heller ikke alle har fått senket renten med 1,5 prosentpoeng som er det kuttet Norges Bank har foretatt siden desember i fjor?Vi tok derfor en ringerunde til en rekke av de store norske bankene for å sjekke hvordan de har valgt å pleie kundeforholdene sine.

Kun 60 prosent hos DnB

Noen av kundene i DnB har for eksempel bare fått kuttet renten med 0,9 prosentpoeng siden desember. Det er bare 60 prosent av hele kuttet som burde vært på 1,5 prosentpoeng.

- Vår viktigste prioritet er at boliglånskundene får hele rentenedgangen. På for eksempel bil- og forbrukslån og lån ut over 100 prosents sikkerhet har vi valgt å redusere renten med 0,3 prosentpoeng hver gang, altså med 0,9 prosentpoeng totalt, sier informasjonssjef i DnB, Tore Dyrdahl.

DnBs argumentasjon er at de "priser risiko". Altså at produktene som utgjør den største risikoen for dem, ikke får hele rentenedgangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer