Resten av ferien kan du få bedre råd

Hvis valutakursene fortsetter å falle.

Den norske kronen har styrket seg mot euro, amerikanske dollar, britiske pund og våre skandinaviske kronekompiser de siste dagene. Men vil oppturen fortsette? Foto: Originalbildet er hentet fra Colourbox.com
Den norske kronen har styrket seg mot euro, amerikanske dollar, britiske pund og våre skandinaviske kronekompiser de siste dagene. Men vil oppturen fortsette? Foto: Originalbildet er hentet fra Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juni meldte DinSide at den norske kronen hadde svekket seg mot mange av de viktigste valutaene som euro, pund og danske kroner.

Siden da har ikke situasjonen blitt noe særlig bedre. Det har norske ferieturister i Spania, Hellas og andre euro-land fått erfare. Sjelden har de norske pengene strukket så kort til på ferien som i år.

Sjekk dagens valutakurser med DinSides valutakalkulator

I ferd med å snu

Heldigvis har den norske kronen styrket seg de siste dagene, noe som gjør det romsligere i din og min ferielommebok. Og tegn i markedet tyder på at den kan komme til å fortsette den positive trenden.

For det første meldes det nå om større interesse for den norske valutaen fra flere utenlandske aktører. - Nå hamstrer jeg norske kroner, sa den amerikanske valutaeksperten Axel Merk til Dagens Næringsliv for noen få dager siden. - Jeg er mer enn glad for å kjøpe norske kroner. Landet deres har vist evne til å adressere, fikse opp i og komme seg gjennom vanskelighetene, sier Merk.

Også i Storbritannia blir det rapportert om at forvaltere endelig ser ut til å ha fått øynene opp for norske kroner. - Både Norge og Canada har relativt god utvikling i økonomien, og det har ennå ikke blitt fullt ut reflektert i valutaen, sier den britiske valutastrategen Adrian Owens, ifølge E24.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer