Kan du overføre ferie til neste år?

Restferien din kan ryke

Fremdeles feriedager til gode? De kan overføres til neste år - om ikke arbeidsgiver krever at du avvikler dem.

RYK OG REIS FOR FERIE SEINERE? Hovedregelen er at arbeidsgiver skal sørge for at du tar ut ferien din i løpet av ferieåret - og du kan pålegges å ta ut restferien før årsslutt. I så fall er det ryk og reis for ferieoverføring til neste år. Og skaff deg for all del sykemelding om du blir syk i ferien: Da kan du kreve ny ferie seinere. Men har du ikke sykemelding, er det ryk og reis også for det. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
RYK OG REIS FOR FERIE SEINERE? Hovedregelen er at arbeidsgiver skal sørge for at du tar ut ferien din i løpet av ferieåret - og du kan pålegges å ta ut restferien før årsslutt. I så fall er det ryk og reis for ferieoverføring til neste år. Og skaff deg for all del sykemelding om du blir syk i ferien: Da kan du kreve ny ferie seinere. Men har du ikke sykemelding, er det ryk og reis også for det. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Med coronapandemi og reiserestriksjoner har 2020 vært alt annet enn et normalt ferieår for mange av oss, og flere har ikke avviklet ferie som planlagt.

Er du blant dem som allerede håper på et mer normalt ferieår i 2021, kan det være fristende å ha litt ekstra ferie å gå på - kanskje spesielt fordi ferieåret 2021 blir ganske begredelig med tanke på ekstra fridager.

Du kan overføre feriedager til neste år, men det er også slik at arbeidsgiver kan pålegge deg å ta ut ferien din i løpet av året.

I så fall ryker en eventuell plan om å overføre restferie til neste år.

Og om så er tilfelle, er det jo «bra» at jula 2020 er temmelig «dårlig» med tanke på helligdagene:

Julaften er på en torsdag - og 2. juledag er dermed på en lørdag i år, så du «mister» en gratis fridag i jula.

Ønsker du deg langfri til jul, må du ha tre eller fire feriedager for uttak i romjula, avhengig av hvorvidt du har vanlig arbeidsdag på nyttårsaften eller ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer