Restskatt er bankens skyld

Irritert over restskatt fordi ektefellen din får alle gjeldsrentene oppført på likningen sin? Klag til banken - kanskje det hjelper?

Publisert
Sist oppdatert

Kjenner du deg igjen?

Brevet fra likningskontoret har dumpet ned i postkassen, og med svette fingre river du opp konvolutten. Hendene rister mens du griper tak i det hvite papiret og blar frem og tilbake for å finne punktet om restskatt.

Beløpet på 13.000 kroner står og lyser med blinkende tegn - selv om det bare er skrevet svart på hvitt. Hjelp, tenker du. Dette kan jo ikke stemme, baksmellen skulle jo bare være på 2.000 kroner.

Likviditetsproblem

Kort tid etterpå går det heldigvis opp for deg at du enda en gang har fått en feil likning fra Likningskontoret. Det er nemlig ikke ført opp noen gjeldsrenter på selvangivelse din, til tross for at du har gjeld, og er berettiget til fradrag for denne gjelden. Mannen din har nemlig også i år fått hele fradraget. Så når han åpner konvolutten, får han en positiv overraskelse med en hyggelig melding om skatt til gode.

Nå er det selvsagt slik at ektefeller flest klarer å dele pent inntekter og utgifter. Men problemet er likevel litt mer komplisert. Restgjelden må du nemlig betale innen den 30. april, og mannen din får ikke skattepengene igjen før i juni eller oktober. Dere får med andre ord et likviditetsproblem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer