Restskatt er gunstig

Det er surt, men restskattbetalere kan trøste seg med at de har et rentefritt lån.

De fleste ønsker seg penger tilbake på skatten, men Skatteetaten gir deg i alle fall et rentefritt lån. Foto: Per Ervland
De fleste ønsker seg penger tilbake på skatten, men Skatteetaten gir deg i alle fall et rentefritt lån. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ingen endringer til årets selvangivelse, vet du allerede nå om du får baksmell, eller om du har skattepenger til gode. 850.000 skatteytere får en restskatt i år, ifølge Skatteetaten. Er du en av dem, så slutt å irritere deg og se heller på det som et rentefritt lån.

For selv om det er mer behagelig å få penger tilbake, så er faktisk alternativet det mest lønnsomme, og her kommer forklaringen.

Sett av pengene

Har du god kontroll på din egen økonomi, kan du i stedet for å trekke mer skatt hver måned, som mange gjør for å få en hyggelig "overraskelse" sommeren etter, heller "låne" disse pengene og betale inn det som mangler før 31. mai året etter.

Er du virkelig økonomisk bevisst, setter du de ekstra skattekronene til side og får renter av dem hele året og frem til 31. mai året etter, hvor du så betaler inn restskatten rentefritt. Samtidig har du en økonomisk buffer om du skulle trenge det, og bruker rentefrie skattekroner i stedet for å måtte ty til dyre forbrukslån.

Om det skulle skje at man får for lavt forhåndstrekk, er dette altså ingen katastrofe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer