Pensjonssparing

- Rett og slett «gratis» pensjons­­­sparing

Du kan få opptil 50 prosent skattefradrag i en spareordning svært få kjenner til.

BOOST: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvorfor du bør starte med pensjonssparing så tidlig som mulig. Video: Storebrand Vis mer
Publisert

Er du én av de drøyt 300 000 nordmennene som er selvstendig næringsdrivende, får du en gladnyhet:

Driver du for deg selv, har du jo ingen arbeidsgiver som sørger for innbetalinger til innskuddspensjon, slik «vanlige» ansatte har, men du får selvfølgelig pensjon fra folketrygden, skriver Hallgeir Kvadsheim på Pengeverkstedet.no.

I tillegg har du en gyllen mulighet som selvstendig næringsdrivende til å spare i en svært god pensjonsordning som gir opptil 50 prosent skattefradrag. Du kan spare inntil sju prosent av inntekten din mellom 1 og 12 G (ganger grunnbeløpet i folketrygden) og få fullt skattefradrag for hele sparebeløpet, og på toppen av det, er sparingen også fritatt for formuesskatt.

«Hemmelig», gullkantet pensjonsordning

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand forklarer at som selvstendig næringsdrivende kan du opprette en pensjonsordning på samme måte som bedrifter gjør for sine ansatte.

– Gjennom en slik avtale vil du betale inn et månedlig beløp til din egen pensjon. Beløpet du sparer og avkastningen du får på dette, er det som vil utgjøre pensjonen din, sier Tvetenstrand til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer