Diplom-Is

- Revet ut av hyllene

Mottakelsen av den gamle klassikeren har vært god. - Den går som varmt hvetebrød, sier Marie Ellestad i Diplom-Is.

POPULÆR: Skal man tro Diplom-Is har Sitting Originals comeback vært av det strålende slaget. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
POPULÆR: Skal man tro Diplom-Is har Sitting Originals comeback vært av det strålende slaget. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke gjorde ispinnefavoritten Sitting Original sitt comeback i butikkhyllene med nytt navn og design. Diplom-isen ble først lansert i 2008, men er tilbake i butikkene åtte år etter den ble den tatt ut av produksjon.

- Nordmenn elsker is, og vi merker enormt engasjement rundt våre nyheter. Dette er fjerde året vi relanserer en gammel is-klassiker, og nå kunne vi ikke holde igjen Sitting lenger. Etterspørselen har vært enorm, fortalte Marie Ellestad, direktør for strategi og kommunikasjon i Diplom-Is, til DinSide.

Halvannen uke etter lanseringen kan Ellestad avsløre at mottakelsen av den gamle favoritten har vært veldig god.

- Den har bare vært på markedet i en ukes tid, men basert på det vi kan se går den som varmt hvetebrød. Responsen har vært kjempegod på både sosiale medier og det vi ser av salg hittil, sier hun og fortsetter:

- Vi både ser og hører at den blir revet ut av butikkhyllene. Vi hører også butikkene nesten ikke rekker å fylle opp, før det blir tomt igjen.

NYTT DESIGN: Sitting Oiginal kommer nå med nytt utseende. Foto: Skjermdump/Diplom-Is
NYTT DESIGN: Sitting Oiginal kommer nå med nytt utseende. Foto: Skjermdump/Diplom-Is Vis mer

«Knuser» Drillo

På den korte tida er salget av Sitting Original dobbelt så stort sammenliknet med Drillo-isen og tre ganger så stort som Kjempe-Yes.

- Det er selvfølgelig tidlig å konkludere, men starten har vært eventyrlig og betydelig bedre enn på både Kjempe-Yes og Drillo-isen, som var to store suksesser. Det er liten tvil om at det er mange som er fornøyde med at Sitting er tilbake, forteller Ellestad.

- Er det fare for at den blir utsolgt?

- Nei, vi har ikke noen indikasjoner på det per nå. Og jobben vår er jo å levere det folk vil ha! Men når det er sagt – så har vi tidligere opplevd at produkter har blitt så populære at vi i perioder har gått tom. Som for eksempel da vi lanserte Kræsj Pink for noen år tilbake og folk gikk mann av huse for å få tak i den. Vi ser jo litt samme tendens nå, men skal gjøre alt vi kan for å sørge for at det er nok til alle som vil ha, svarer Ellestad.

ISKREM: Når snøen laver ned, hvorfor ikke bruke den til noe morsomt? Som å lage hjemmelaget softis på bare noen minutter! Video: Berit B. Njarga. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

- Kunne ikke holde tilbake denne klassikeren

Dette er fjerde året på rad Diplom-Is relanserer en gammel is. Valget forklares på følgende måte:

- Kort fortalt lytter vi til folket. Det er en stor gjeng med Sitting-entusiaster der ute som i flere år har ønsket seg et gjensyn med «tuttifrutti-isen». De siste åra har mange etterlyst klassikeren på sosiale medier etter at iskremen forsvant fra isdisken, fortalte Ellestad forrige uke.

Faktisk er det opprettet en Facebook-gruppe med flere tusen medlemmer, det er satt i gang underskriftskampanjer og folk har kontaktet Diplom-Is direkte med jevne mellomrom.

- Sitting Original har fulgt både Kræsj Pink, Drillo-isen og Kjempe-Yes hakk i hæl i popularitet, så nå kunne vi ikke lenger holde tilbake denne etterlengtede klassikeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer