Revolusjon i Lånekassen

Lånekassen ønsker å innføre samme renteordning som hos Husbanken, øke stipendene, og la studenter tjene mer.

Lånekassen ønsker å tilby billigere lån...
Lånekassen ønsker å tilby billigere lån... Vis mer
Publisert

Er du kunde i Lånekassen må du fra 1. april betale den saftige lånerenten på 8,6 prosent. Dette er en halv prosent høyere enn renten i Husbanken fra samme dato. Forsåvidt er dette ganske naturlig. Sikkerheten i en bolig er bokstavelig talt mer håndfast enn sikkerheten i ditt fremtidige inntektspotensiale som utdannet yrkesutøver. Likevel er det naturlig at statsbankene med klare mål om å ha en sosial profil, har mer lik policy. Og det er det Lånekassen nå ønsker seg gjennom sitt budsjettforslag.

Ned 0,5 prosent

I dag betaler lånekassekundene markedsrente. Fra 1. juli får du i tillegg mulighet til å velge fast rente. Allerede her ligger det en viss tilnærming til de betingelsene som kunder i Husbanken nyter godt av. Men mens husbankkundene betaler en halv prosent over markedsrenten til dekning av administrasjon og tap, må kunder i Lånekassen betale en prosent over markedsrenten.

- Dette oppfattes som svært urettferdig av mange, sier direktør i Lånekassen, Turid Hundstad.

Får Lånekassen gjennomslag for sitt forslag, vil dette tillegget reduseres med en halv prosent fra neste år. (Dette er uavhengig av markedsrenten.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer