Rik med 300.000 i året?

TALLMAGI: Lønnsfest, sier tallene. Mange klager likevel over tomme lommebøker. Sjekk om din virkelighet stemmer med statistikken.

Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra det tekniske beregningsutvalget (= TBU) anslår at den gjennomsnittlige årslønnsveksten for lønnstakerne var på 5½ prosent fra 2001 til 2002. Økningen året før var på 4,8 prosent.

Rapporten fra TBU gir oversikt over utviklingen i lønninger og inntekter, priser og konkurranseevne. De foreløpige tallene bygger imidlertid delvis på ufullstendige oppgaver fra foregående år. Det vil derfor komme oppdaterte tall for enkelte områder i løpet av mars.

Stemmer det med dine erfaringer?

Høye strømregninger har alene gjort sitt for velte husholdningenes budsjetter. Det er liten tvil om at mange sliter med å betale regningene sine.

I tillegg øker antallet inkassosaker faretruende, mens låneiveren fortsatt er stor.

Tallenes tale er likevel klar - vi tjener mer enn noensinne, og tross strømsjokket er prisveksten lavere enn i EU. Vi guider deg derfor gjennom hovedpunktene i rapporten. Temaene som tas opp er:Lønnsutviklingen - hvor mye tjener vi egentlig?

Prisutviklingen - hvor mye dyrere har det egentlig blitt?

Industriens konkurranseevne - industrien har sutret fælt i året som har gått. Ser det virkelig så svart ut som de vil ha det til?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer