Rike barn griller mest

Alder og inntekt er avgjørende for hvor mye vi griller, ifølge en MMI-undersøkelse gjort på oppdrag for Opplysningskontoret for kjøtt.

Publisert
Sist oppdatert

Over åtti prosent av oss grillet i fjor, ifølge den samme undersøkelsen, og grillaktiviteten stiger med inntekten. Husstander som tjener mer enn 500.000 kroner i året griller dobbelt så mye som de som tjener mindre.

– Grilling kan gjerne utropes til Norges nasjonalsport, for knapt noen annen uteaktivitet samler så mange som 86 prosent av landets befolkning. At det likevel er så store forskjeller med hensyn til alder og inntekt, kan skyldes at de med høyest inntekt oftere har egen hage, sier Thomas Tangen ved Opplysningskontoret for kjøtt. Han synes likevel det er litt underlig at forskjellene er såpass store.

Unge griller minst

Rike barn griller mest, er nok litt misvisende. Rike barn griller kanskje mye, men når de blir tenåringer går det nedover. Ungdom griller minst. Kun en fjerdedel av dem mellom 15 og 24 grillet mer enn femten ganger i fjor. I neste aldersgruppe, mellom 24 og 29, er grillaktiviteten dobbelt så høy.

Hvor griller vi, og hvem griller vi med?

Ungdom bruker helst fellesarealer når de griller, som parker, strender og skjærgård. De griller også helst i flokk, sammen med flere venner, og har gjerne spleiselag. De som har passert de 40 griller helst sammen med familien, og ofte i hage/på balkong.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.