Rike land skal ta miljøregning

Økonomene i OECD ber de rike landene ta regningen for nødvendige miljøtiltak.

Publisert
Sist oppdatert

Klimaendringene bekymrer økonomene i OECD, som ber rike land ta regningen for nødvendige miljøtiltak. Miljøvernminister Erik Solheim (SV) setter kryss i taket.

- Det er fantastisk at OECD, som har dominert den økonomiske tenkning i den rike del av verden i 50 år, mobiliserer hele sin tyngde for miljøet. Nå snakker generalsekretær Angel Gurrìa som en miljøverner som konkurrerer ut både Frederic Hauge og meg, sier en sprudlende Solheim til NTB.

Er du et miljøsvin?

Miljøutsyn

Han var til stede sammen med statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da Gurrìa lanserte rapporten med OECDs miljøutsyn fram mot 2030 på en pressekonferanse i Oslo onsdag. Generalsekretæren formulerte seg slik:

- Sammenlignet med konsekvensene av ikke å gjøre noe, er løsningene på miljøproblemene tilgjengelige, oppnåelige og rimelige.

Ifølge rapporten vil verdens bruttonasjonalprodukt fordobles innen 2030. Samtidig viser beregninger at det kun vil kreve noe over én prosent av veksten å redusere utslippene med en tredel. Og OECD er helt klar på hvem som bør få denne regningen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer