Rike og lykkelige

Vi smiler som aldri før. Penger har betydning for lykken, og gifte mennesker har det aller best, viser en norsk undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Går livet din vei for tiden? Det mener i alle fall 94 prosent av oss, i følge en undersøkelse fra analysebyrået MMI.

Penger har vi også. Hele 83 av alle nordmenn mener at vi har meget eller ganske god råd til de tingene vi trenger.

Men er det pengene som gjør oss lykkelige?

Rik og lykkelig- Vi ser en tydelig sammenheng mellom økonomi og følelsen av lykke. Blant annet ser vi at folk som tjener mer enn 400.000 kroner i året, er mer lykkelige enn folk med lavere inntekt, forteller forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm i Postbanken til forbruker.no

Tallene fra MMI viser at familie, venner og god helse er det viktigste i livet vårt. Men de aller lykkeligste føler også at økonomisk frihet er med på å gjøre livet enda bedre.

Undersøkelsen som er basert på intervjuer med 1000 nordmenn, viser også at gifte mennesker er de aller lykkeligste. De som sparer noen kroner jevnt og trutt har det også enda bedre enn de som blåser hele lønna på forbruk.

- Tallene sier oss noe om viktigheten av økonomisk trygghet. Alt for mange er opptatt av å bruke pengene sine på statussymboler som fine biler og ferier, og ender opp i en usikker situasjon, mener Ellen Dokk Holm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer