Rike snusere og fattige røykere

FORBRUK: I følge nye tall har snuserne både høyere utdannelse og høyere inntekt enn totalbefolkningen. Nå kommer nye merker og bokser som skjuler restene.

Publisert
Sist oppdatert

Snussalget har eksplodert i Norge. Totalt er det nå mer enn 200.000 nordmenn, det vil si rundt seks prosent av den voksne befolkningen, som bruker snus daglig eller av og til.

I første halvdel av 2003 utgjorde salget på det norske markedet til 5,5 millioner bokser. Det er en økning på 22 prosent sammenlignet med samme periode i 2002. I tillegg kommer salget fra grensehandelen.

”Rike” snusere

I følge en undersøkelse gjort av MMI tjener snuserne mer enn gjennomsnittet. Trykk her for å se alle tallene på snuserne, kontra røykerne og totalbefolkningen.

Av de som snuste til daglig var husholdningens gjennomsnittsinntekt på 503.000 kroner. Totalbefolkningen hadde 461.000 kroner, mens røykerne kommer dårligst ut med 429.000 kroner. (Flere tall finner du her.)

Hvorfor snuser vi?

Den stadig strengere røykeloven må ta sin del av æren for kanonsalget.

- Av de som snuser hver eneste dag er hele 47 prosent tidligere røykere, sier Johan Løfgren fra Swedish Match Norge.

- En annen fordel med snusen er at den ikke plager omgivelsene. Her er det ingen sjenerende røyklukt, men kun brukeren som merker tobakkens virkninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer