- Riktig å slå barn

Provoserende utspill vekker harme.

Tidligere leder for Somalisk Ungdom mener det er greit å slå barn... Foto: Colourbox.com
Tidligere leder for Somalisk Ungdom mener det er greit å slå barn... Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju med NRK Hedmark og Oppland sier Mohammed Osman Yusuf at han mener at det å slå barn er helt grunnleggende for at de skal forstå hva de ikke skal gjøre.

Han tar på seg rollen som talsmann for innvandrere og sier at mange av dem opplever det som nærmest umulig å oppdra barna sine når det første de hører når de kommer til Norge er at det ikke er lov å slå barna.

- Det er ganske mange land der det å slå barna er en del av oppdragelsen. Når man så kommer til Norge og det ikke er lov å slå barna, føler man at verktøykassa er tom, sier han.

Les også: Sinte foreldre skjemmes

Ble slått selv

Den tidligere lederen for Somalisk Ungdom i Lillehammer sier at han ble slått og pisket av sine foreldre da han var barn. Selv mener han at han ikke har tatt skade av det, og at andre barn heller ikke lider av å bli slått.

Leder for Somalisk nettverk Bashe Musse reagerer med sjokk og vantro når han hører om Yusufs uttalelser om barneoppdragelse.

Skuffet og sjokkert

- Jeg er veldig skuffet og sjokkert. Det er greit at det er ytringsfrihet i Norge, men her legitimerer en som har veiledet barn og ungdom, mishandling av barn. Det er noe som er helt uakseptabelt, sier Musse til VG Nett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer