Riktig mat forbygger brystkreft

Animalsk fett i kjøtt eller fete meieriprodukter er ikke bare bra for helsen din. Nå viser undersøkelser at animalsk fett også øker risikoen for å utvikle brystkreft.

Publisert
Sist oppdatert

Riktig mat forebygger brystkreftAnimalsk fett i kjøtt eller fete meieriprodukter er ikke bare bra for helsen din. Nå viser undersøkelser at animalsk fett også øker risikoen for å utvikle brystkreft.

En amerikansk undersøkelse viser at det er en klar sammenheng mellom høyt inntak av animalsk fett før overgangsalderen og utvikling av brystkreft. Undersøkelsen har omfattet over 90.000 kvinner over en åttteårsperiode. Alderen på deltakerne i undersøkelsen spenner fra slutten av 20-årene til 46 år ved starten av undersøkelsen.

Bør tenke på kostholdet- Dette burde være en tankevekker for kvinner i 30- og 40-årene som burde ta en bedre kikk på dietten sin. Kvinner har ikke mange muligheter til å påvirke risikoen for brystkreft, men dette er altså noe som kan gjøres, sier forskningsleder Eunyoung Cho ved Harvard Medical School. Undersøkelsen er publisert i siste nummer av Journal of the National Cancer Institute.

Grunnlaget legges tidligHøyt inntak av fett har tidligere vært assosiert med risiko for brystkreft på grunn av sammenhengen mellom fett og østrogen i kroppen etter overgangsalderen. Men dette studiet påviser at grunnlaget for brystkreft kan legges langt før overgangsalderen. Et usunt kosthold allerede i tyveårene kan nå settes i sammenheng med økt risiko for brystkreft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer