Riktigere flypriser

Etter 1. november plikter flyselskapet å ha med alle tilleggene når du ber om å få oppgitt pris på flyreisen.

Publisert

Det er vel flere som har opplevd ergrelsen over å få flere hundrelapper ekstra å betale når man har kjøpt det man i utgangspunktet tror er billige flybilletter. Men fra 1. november er det slutt. Da plikter flyselskapene å opplyse om alle skatter og avgifter når de markedsfører sine priser. Dette gjelder både flyplassavgifter og reiseskatt.

Forbrukerombudets krav

Det er Forbrukerombudet som krever dette av selskapene. Det betyr altså at du fra 1. november kan regne med å få vite hva flybilletten faktisk vil koste deg, og ikke hva flyselskapene selv tar i pris. De største selskapene har bekreftet overfor forbrukerombudet at de vil følge dette pålegget.

Dette betyr at flyreiser for eksempel mellom Gardermoen og Bergen fra nå av må markedsføres til priser som er inkludert flyskatten på 71 kroner hver vei. Selskapene kan altså ikke lenger reklamere med at alle ungdomsbilletter (sjanse/flyhaik) koster det samme uansett hvor du drar i Sør-Norge.

Utenlandsreiser

Også for reiser til andre land vil loven få en betydning. Nå må nemlig selskapene i sin markedsføring advare kundene om at endrede valutakurser eller avgifter kan føre til prisendringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.