Rimeligere avbetaling

Kjøp på avbetaling er oftest ikke noe økonomisk sjakktrekk. Men det finnes smutthull som kan gi deg kreditt med en anstendig rentekostnad.

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer
Publisert

Trenger du nye møbler, nytt stereoanlegg eller noe annet som koster mye penger? Er behovene mange, og pengene få, er kjøp på avbetaling kanskje eneste alternativ.

Husk at kjøp på avbetaling kun er en utsettelse av problemet. Jo lenger du venter med å betale, jo mer tærer kreditten på lommeboka. Rentene kan nemlig bli skyhøye om du fordeler avbetalinga over en lang periode.

Er du skrapa økonomisk, med få utsikter for bedring i nærmeste fremtid, er kredittkjøp neppe å anbefale. Har du derimot fast inntekt, men behov for å fordele avbetalinga utover flere måneder, kan avbetaling være et alternativ.

Møbler på avbetaling

Vi har sett på mulighetene for å gjøre kredittkjøp i tre av de store møbelkjedene i Norge: Ikea, Skeidar og Bohus. Alle kjedene har avbetalingsordninger, med ulike betingelser.

Selv om du ved kjøp på avbetaling må regne med noen kroner i rentekostnader, må målet være å gjøre disse kostnadene så lave som mulig. Alle de tre kjedene tilbyr deg rentefrie betalingsutsettelse ved kjøp på over 2.500 kroner. Hvor lenge du kan vente med betaling variere fra fire til seks måneder. Vårt tips er å utnytte betalingsutsettelsene makismalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer