Rimeligere barnehage for de med lav lønn

Samtidig går maksprisen opp med 100 kroner.

PRISENDRING: Barnehagen blir billigere for de med lavest inntekt, men dyrere for alle andre fra 1. mai. Foto: SCANPIX
PRISENDRING: Barnehagen blir billigere for de med lavest inntekt, men dyrere for alle andre fra 1. mai. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. mai innfører regjeringen nye regler for månedsbetaling til barnehagene. Dette innebærer at de med lavest inntekt betaler mindre hver måned.

Samtidig går maksprisen opp med 100 kroner.

Les også hvordan du kan få lavere renovasjonsavgift

Lavere betaling for lavtlønte

Den nye ordningen, som trer i kraft fra 1. mai, innebærer at ingen familier skal betale mer enn seks prosent av inntekten for en barnehageplass, skriver regjeringen på sine nettsider.

Dette betyr at jo lavere inntekt en familie har, jo lavere blir prisen på en barnehageplass.

For eksempel viser regjeringen til at en familie med inntekt på 350.000 kroner årlig, vil betale 1.909 kroner i måneden. Det er 7.381 kroner mindre i året, sammenlignet med den nye maksprisen.

Du søker til kommunen

Har du og din familie lav inntekt, skal foreldrebetalingen til barnehagen beregnes ut fra husholdningens samlede skattepliktige kapital- og personinntekt.

For å få lavere foreldrebetaling, må du ifølge regjeringen.no søke om dette til din kommune, og legge ved dokumentasjon i form av selvangivelsene til foreldrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer