Ring billig uten startavgift

Startavgiften er fjernet helt og samtaleprisen er ett øre per sekund.

Ring billig uten startavgift
Publisert
Sist oppdatert
Hvis du bare skal ringe og si at du blir litt forsinket, og den samtalen bare tar 15 sekunder, så er kostnaden kun 15 øre.- Enklere blir det ikke, forteller administrerende direktør i Chess, Per Christian Andersen, om mobilselskapets nye abonnement, Premium, som ble lansert onsdag.

Makspris gir billigere samtaler i Europa

Konkurrenten hermet

Samme dag sammenlignet Chess sitt nye abonnement med konkurrenten Tele 2 Champion i en pressemelding:

En rekke aktører har kuttet prisen for portering, så med mindre du har et abonnement med bindingstid, skal det være enkelt å bytte. Montasje: Per Ervland
En rekke aktører har kuttet prisen for portering, så med mindre du har et abonnement med bindingstid, skal det være enkelt å bytte. Montasje: Per Ervland Vis mer


En gjennomsnittssamtale i Norge varer rundt to minutter. Med Chess Premium vil en samtale på 2 minutter koste 1,20 kroner. Til sammenligning vil en like kort samtale med konkurrenten, Tele 2 Champion, koste 1,67 kroner. (Her blir man belastet med en startavgift på 0,89 kroner, og deretter er samtaleprisen 0,39 kroner per minutt).

Dagen etter svarte Tele 2 med å herme etter Chess, og lanserte et tilsvarende abonnement, kalt Tele 2 One.

Nå tilbyr altså både Chess og Tele 2 hvert sitt abonnement helt uten oppstartspris per samtale. ChessPremium og Tele 2 One tar begge ett øre per sekund, uansett hvor kort samtalen er, og begge har en minstefakturering på 99 kroner i måneden. De er også like ved at de verken har etableringsgebyr eller månedspris. Den eneste forskjellen er at Tele 2 One tar 55 øre per SMS, og ChessPremium 59 øre.

Les mer om "nyheten" sekundprising nederst i artikkelen

Forutsigbar prising

- Vi lanserte Premium nettopp for å gjøre det mest mulig oversiktlig og billig for kundene, i et marked vi mener nærmest drukner i kreative abonnementsløsninger, sier Chess-direktør Andersen.

Et slikt abonnement skal passe spesielt godt for alle som har hyppige og mange samtaler av kortere varighet.

- Vi ønsker å tilby kundene forutsigbar prising. Med Premium vises alltid tiden man har brukt i displayet etter samtalen. På den måten blir det veldig lett å regne ut hva samtalen har kostet, forklarer Andersen.

Startavgift - hva er det?

Han legger til at startavgift kan utgjøre en stor del av mobilregningen og at norske forbrukere bør bli mer bevisste på denne utgiften.

En undersøkelse som Analysebyrået Respons nylig har gjennomført for Chess, viser nemlig at hele seks av ti nordmenn som bruker mobil ikke vet at de har startavgift. 1.100 mobilbrukere i hele landet ble intervjuet i denne undersøkelsen. Det kom også frem at de fleste av dem som ikke kjenner til startavgiften, er kvinner.

En del såkalte forbruksbaserte abonnement har tidligere kuttet ut startavgiften. Men da med forbehold om at man ikke kan ringe mer enn innen en viss grense. For eksempel kan man med One Calls abonnement Faktura, ringe inntil 120 minutter i måneden uten å betale startavgift. Men fra 121 minutter til 400 minutter blir man belastet med 0,59 kroner i startavgift. Derfra blir startavgiften litt billigere igjen. Fra 401 minutter og oppover er startavgiften satt til 0,49 øre i dette abonnementet.

Men Chess var altså første mobiloperatør i Norge som fjernet startavgiften helt.

Sekundprising ingen nyhet

Chess hevder imidlertid også at de var først ute med å innføre sekundprising, noe som er misvisende, da det er helt vanlig for alle mobiloperatører å ta betalt per sekund.
- På telepriser.no bruker vi minutt som benevning i vår prisoversikt, men det blir likevel tatt betalt per sekund, sier rådgiver i Post- og teletilsynet, Mats Pedersen.

Det samme gjelder for DinSides mobilkalkulator: Finn billigste abonnement

Her kan du sammenligne startavgiftene til flere abonnement:

En 15 sekunders samtale kan koste:
Selskap Abonnement Startavgift Samtalepris i kroner Pris for 15 sekunder
ChessChess Premium0,00,600,15
Tele 2Tele 2 One0,00,600,15
Telenor MobilFriTid0,59/ 0,0*0,49/ 0,0*0,71/ 0,0*
ChessChessKing0,590,590,74
NetComSmartTalk0,690,540,83
Telenor MobilFriVenner0,890,0**/0,690,89**/ 1,06
Tele 2Tele 2 Champion0,890,390,99
Ventelo PrivatVentelo Rocky0,890,390,99
* Gjelder kun på kveldstid, i helger og til andre Telenor-kunder. Ringer man til NetCom-kunder er samtaleprisen 0,99 kroner. ** Gjelder kun for samtaler til andre Telenor-kunder. Kilde: www.telepriser.no


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer