Ring for halv pris i utlandet

Å ringe hjem fra Italia med mobil koster nesten dobbelt så mye med Wind Telecomunicazioni som med Vodafone Omitel. Velg derfor riktig mobilnett.

Publisert
Sist oppdatert

Når du ankommer et land, velger mobiltelefonen automatisk et nett i landet. Med et par tastetrykk kan du enkelt velge et billigere nett.

Det er ofte svært lønnsomme tastetrykk.

30 kroner på én samtale

Er du kunde hos et mobilselskap som bruker Telenors nett og telefonen din velger nettet til Wind Telecomunicazioni i Italia, koster det 6,96 kroner per minutt å ringe til Norge.

Ved å velge nettet til Vodafone Omitel, er prisen plutselig redusert til 4,06 kroner - nesten tre kroner mindre per minutt. På én ti minutters samtale med mor sparer du 30 kroner blanke kroner.

Bruker du NetComs nett her hjemme og telefonen velger nettet til Wind Telecomunicazioni, er ringeprisen enda høyere - hele 7,58 kroner minuttet.

- Du kan også forhåndsinnstille telefonen slik at den velger det billigste nettet, sier Esben Tuman Johnsen, assisterende informasjonssjef i Telenor Mobil.

Avtaler

Det er nesten dobbelt så mye som brukere av Telenors nett betaler med Vodafone Omitel når de er i Roma, Venezia, Firenze eller andre italienske byer.

For en gangs skyld kommer altså Telenor gunstig ut prismessig. Grunnen er bedre avtaler med teleoperatørene i enkelte land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer