Ring (nesten) gratis

Med IP-telefoni kan du ringe gratis til fasttelefoner i hele Norge og til utlandet. Tjenesten kommer til Norge i januar, men du kan registrere deg som kunde nå. Helt gratis er det likevel ikke.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fra 1. januar 2004 frister selskapet Telio med gratis telefoni for alle som har bredbånd. Allerede nå kan du registrere deg som kunde.

- Vi i Telio retter oss utelukkende mot privatmarkedet. Bedriftsmarkedet overlater vi til vår samarbeidspartner IPtele, sier Espen Fjogstad, daglig leder i Telio til DinSide.

Spørsmålet blir om IP-telefoni kommer til å ta over.
Spørsmålet blir om IP-telefoni kommer til å ta over. Vis mer

- Pågangen har vært stor, og det til tross for at vi ennå ikke har gått aktivt ut i markedet. I forrige uke fikk vi rundt 1.000 forespørsler, og av disse var det 350 som registrerte seg. Vi forventer stadig større pågang nå som tilbudet blir kjent, og regner nok med å måtte utvide callsenteret vårt for å klare pågangen, forteller Fjogstad.


Prisene

  • Ringeprisen fra fasttelefon til fasttelefon er satt til null kroner - døgnet rundt, hele året.

  • For samtaler til utlandet er de første 100 minuttene i hver måned helt gratis. Deretter koster det 49 øre minuttet. Gjelder til de fleste aktuelle land i verden. Samtaler til visse land med lite utbygd telenett er unntatt.

  • Samtaler til mobil er ikke gratis. Foreløpig har Telio satt startavgiften per samtale til null kroner, men samtaleprisen er på 95 øre per minutt.
Betingelsen er altså at du har eller skaffer deg bredbånd. - Men det er uten betydning hvilken bredbåndsleverandør du har, sier Fjogstad. Det eneste du trenger er en ethernettport som vårt adapter eller telefon kan kobles til. Om du har ADSL, SDSL, kabel, eller fiber spiller altså ingen rolle for oss, sier Telio-sjefen.

Men abonnement og etablering koster

Lar du deg friste av IP-telefoni?

(Avsluttet)
Ja(89%) 2914
Nei(6%) 185
Vet ikke(5%) 165
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I følge Telios nettsider skal du slippe å betale noe ekstra ved å bli kunde hos dem. Tankegangen er som følger: Ved å bruke Telio vil du legge telefondelen av linjen din "død" når du går over til IP-telefoni. Du må derfor kvitte deg med telefon-abonnementet du har i dag, og i stedet betale fastavgift til Telio. Helt gratis er de altså ikke.

Abonnementprisene hos Telio avhenger av hvilket abonnement du velger:

  • Mini - 159 kroner per måned. En telefonlinje og ett telefonnummer.

  • Medium - 239 kroner per måned. To telefonlinjer gir deg funksjon tilsvarende et ISDN-abonnement. Du får to telefonlinjer og nummer som kan anvendes samtidig.

  • Maxi - 289 kroner per måned. Her får du to separate linjer og nummer for telefoni, samt egen linje og nummer for telefax.
Etableringsavgift:
  • 495 kroner per telefonlinje. Etableringsavgiften inkluderer gratis lån av adapter eller IP-telefon så lenge du er abonnent.

Trykk her for å se om du trenger ny telefon

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer