Ring, ring ved eggløsning

Prøver du å bli gravid? Da kan dette være noe for deg: En mobiltelefon som ringer for å gi beskjed om at du er i den mest fruktbare fasen av menstruasjonssyklusen.

Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefoner kan etter hvert brukes til så mangt, men at den kan fortelle deg nøyaktig når du har eggløsning, høres for godt ut til å være sant. Men, neida, den nye mobiltelefonen er tilgjengelig via det japanske mobilfirmaet NTT DoCoMo, ifølge Reuters.

Ved å taste inn data om menstruasjonssyklusen, kan brukeren programmere telefonen til å ringe tre dager før eggløsning, og igjen på selve dagen.

Ønsker du å bli gravid? Her er rådene som kan gjøre det lettere:

Mobilselskapet advarer imidlertid at beregningene er basert på en gjennomsnittlig menstruasjonssyklus på 28 dager.

Men visste du at menn kan få dårligere sæd av mobilen?

Føder færre barnDen nye mobiltelefonen har kommet på markedet etter at fruktbarhetsraten blant japanske kvinner, har falt til det laveste punktet noensinne. I 2005 får hver japanske kvinne 1.25 barn, og bekymringene om en krympet befolkning øker.

Til sammenligning hadde norske kvinner en fruktbarhetsrate på 1,83 i år 2005, i følge Statistisk sentralbyrå Samme år ble det født 56 756 barn i Norge. Oslo hadde den høyeste fruktbarheten som er målt siden 1960-tallet i 2005.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer