Risikerer høye telefonregninger etter prat med kundeservice

Ringt Netflix eller Apple? - Be om pengene tilbake!

Kundene må ringe spesialnummer, men det er ikke lov.

DYRT Å RINGE: Netflix oppgir et 800-nummer for sin kundeservice, og det samme gjør store selskaper som Apple. Forbrukertilsynet krever at de endrer dette, for å ikke bryte markedsføringslovens bestemmelser om kostnadsfri kundeservice. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
DYRT Å RINGE: Netflix oppgir et 800-nummer for sin kundeservice, og det samme gjør store selskaper som Apple. Forbrukertilsynet krever at de endrer dette, for å ikke bryte markedsføringslovens bestemmelser om kostnadsfri kundeservice. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukertilsynet, tidligere Forbrukerombudet, har vært klare på følgende i over et halvt år: Det er ikke lov å bruke spesialnummer for kundeservice.

Kundeservice skal ikke koste mer enn andre samtaler, og derfor er det ikke lov å be kundene ringe for eksempel dyre femsifrede nummer eller 800-nummer.

Mange har gjort som tilsynet krever, og gått over til vanlige telefonnummer – som i praksis er «gratis» å ringe. Men for eksempel Netflix, som tidligere har fått brev fra tilsynet, har fortsatt et 800-nummer.

Etter en mengde tips fra forbrukere sender tilsynet nå ut nye brev til en rekke store selskaper. Blant disse 28 finner vi Apple, som i likhet med Netflix har et 800-nummer for kundeservice.

- Dette er ikke lov. Skal du ringe kundeservice, skal du ikke betale noe mer enn hva ordinære nummer koster, understreker direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukertilsynet til Dinside.

Truer med straff

- Netflix og Apple er ikke norske selskaper. Spiller det noen rolle?

- Nei. De retter seg mot norske forbrukere i det norske markedet, og da gjelder markedsføringsloven, svarer Haugseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer