Forvaltet strømpris

- Risikerer å betale mer enn spotprisen

Strømavtale er mye mindre forutsigbar enn både spot- og fastpris.

«SOM FONDSSPARING»: Slik forklarer Fjordkraft sin avtale «Spot Forvaltning» der deres innkjøpere forsøker å slå spotprisen på vegne av kundene. Flere strømselskap tilbyr slike avtaler, men er det smart for kundene? Foto: NTB
«SOM FONDSSPARING»: Slik forklarer Fjordkraft sin avtale «Spot Forvaltning» der deres innkjøpere forsøker å slå spotprisen på vegne av kundene. Flere strømselskap tilbyr slike avtaler, men er det smart for kundene? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Avtalen kan sammenlignes med å spare i fond fordi det er mulig å oppnå avkastning. Noen måneder kan prisen bli høyere enn spotprisen. Historisk sett har avtalen gitt gode resultater», skriver Fjordkraft på nettsida si.

Strømavtalen de omtaler er «Spot Forvaltning», som går ut på at deres forvaltere gjør innkjøp av strøm til en bestemt pris fram i tid med mål om å slå spotprisen og tilby kundene billigere strøm.

- Vi ønsker å kutte kundens pristopper, slå markedsprisen og tilby en god strømavtale over tid. Forvaltningen har lenger horisont enn én måned, noe som er grunnen til at det er «ventetid» før kunden får resultater fra forvaltningen, og at det er tre måneders oppsigelsestid, sier kommunikasjonsrådgiver Jon Vaag Eikeland i Fjordkraft til DinSide.

For avtalen innebærer nemlig oppsigelsestid eller bruddgebyr på 500 kroner, samt påslag på 3,90 øre per kilowattime og et fastbeløp på 39 kroner måneden. Dersom forvalterne oppnår bedre pris enn spotprisen, får kunden 80 prosent av gevinsten, mens resten går til å dekke forvaltningskostnader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer