Risikerer dagbøter

Shell-stasjonen må gjøre endringer.

MÅ GJØRE ENDRINGER: Shell-stasjonen på Kjellstad må endre flere av skiltene sine. Bildet er ment som illutrasjon. Foto: Reuters
MÅ GJØRE ENDRINGER: Shell-stasjonen på Kjellstad må endre flere av skiltene sine. Bildet er ment som illutrasjon. Foto: Reuters Vis mer
Publisert

17. juli sendte Lier kommune varsel om pålegg om retting og tvangsmulkt til Shell Kjellstad, melder Drammens Tidende. Det skyldes at to av logoene på bensinstasjonstaket er i strid med kommunens skiltregler.

«Logoen er ikke i tråd med gitt tillatelse, og er dermed å anse som ulovlig», heter det i kommunens varsel ifølge DT.

DT melder at skilt-saken startet da Burger King på Kjellstad ikke fikk lov til å sette opp et større skilt utenfor restauranten. Burger King skal ha klaget på avslaget, og påpekt at skiltene til Shell, Max Hamburger og Circle i området var større enn det vedtektene tillater.

- Shell Kjellstad blir nå bedt om å fjerne symbolet/logoen på masteskiltet og fjerne de to skiltene som stikker over hovedgesimsen på bensinstasjonen. For at skiltene skal kunne bli værende, kreves det at Shell Kjellstad får dispensasjon. I skrivende stund har ikke Lier kommune mottatt noen dispensasjonssøknad, skriver DT.

Avisa legger til at Shell Kjellstad risikerer tvangsmulkt med et engangsbeløp på 10 000 kroner samt 1000 kroner per dag inntil forholdene er rettet opp.

Komunikasjonssjef Lillian Aasheim bekrefter til DinSide at de har mottatt et pålegg fra kommunen.

- Vi forholder oss til dette, og jobber med å finne en løsning. Kommunene har gjerne egne forskrifter for skilt i sin kommune og noen er «strengere» enn andre. I alle kommuner vi er etablert forsøker vi å finne løsninger som fungerer for både oss og kommunen, og vi håper vi skal lykkes med det også i dette tilfellet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer