Reiseforsikring

- Risikerer millionregning

Én av fire nordmenn planlegger en utenlandsreise denne høsten, og barnefamilier er mest reiselystne.

SYDEN-SUG: Etter lang tid med reiserestriksjoner, vil flere ut av Norge og ned til Syden i løpet av høsten. Men hva risikerer du dersom du reiser, både med og uten reiseforsikring? Les saken for å få svar! Foto: NTB
SYDEN-SUG: Etter lang tid med reiserestriksjoner, vil flere ut av Norge og ned til Syden i løpet av høsten. Men hva risikerer du dersom du reiser, både med og uten reiseforsikring? Les saken for å få svar! Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så mange som én million nordmenn vil pakke kofferten og dra til fjerne strøk de neste månedene - i alle fall fjernere enn vi har blitt rådet til etter at pandemien traff oss.

Dette kommer fram i en fersk undersøkelse fra Gjensidige.

Forandring i hverdagen, sol, varme og fotballturer er noe av det vi har savnet og nå oppsøker, ifølge kommunikasjonssjef Arne Voll.

Barnefamilier topper lista

Undersøkelsen til Gjensidige viser videre at til tross for at barn ikke er vaksinert ennå, og det er mange karanteneregler å forholde seg til, har ikke barnefamilier blitt skremt fra å legge ferieplaner.

- Barnefamilier planlegger faktisk i større grad å reise på ferie til utlandet i høst enn gjennomsnittet, og de har samme motiv og reisemål som de øvrige. Dette er noe overraskende, for vi hadde trodd at færre i denne gruppen ville dra til utlandet, sier Voll.

Forsikringsselskapet Fremtind ser av juli- og august-tallene sine at færre har reist til utlandet denne sommeren, også etter at reiserådet ble opphevet i for EU-, EØS- og Schengen-land. De antar at antall utenlandsreisende blir lav utover høsten og fram mot jul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer