Risikerer tilbakebetaling

Nav kommer med en ny påminnelse.

HUSK DETTE: Man må gi beskjed til Nav om man har fått tildelt barnehageplass. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
HUSK DETTE: Man må gi beskjed til Nav om man har fått tildelt barnehageplass. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere har Nav oppfordret alle som mottar kontantstøtte til å gi beskjed om barnehageplass. Nå kommer etaten med en ny påminnelse.

Det skyldes at man bare kan få kontantstøtte fram til måneden barnet får plass i barnehagen. Hvis man ikke har meldt ifra om endringen må man nemlig tilbakebetale kontantstøtten.

Nav oppfordrer derfor alle til å melde fra om barnehageplass så snart som mulig.

For å ha rett til kontantstøtte må barnet være fylt ett år og ikke gå i fulltids barnehage. Hvis man har adoptert barn kan man få kontantstøtte selv om barnet er over to år, står det på Navs nettside.

Man kan også har rett til 20, 40, 60 eller 80 prosent kontantstøtte, hvis barnet har deltidsplass i barnehagen. Nav informerer om at både du og barnet som regel må bo i Norge for å motta kontantstøtte.

- Hvis barnet ditt oppholder seg i Norge i minst tolv måneder sammenhengende, blir barnet regnet som bosatt.

- Hvis du har andre barn enn dine egne boende fast hos deg, kan du ha rett til kontantstøtte. Du kan ikke få kontantstøtte for barn som er i fosterhjem eller i en institusjon.

Få all informasjon her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer