Risikerer tilbakebetaling

Nav kommer med en ny påminnelse.

HUSK DETTE: Man må gi beskjed til Nav om man har fått tildelt barnehageplass. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
HUSK DETTE: Man må gi beskjed til Nav om man har fått tildelt barnehageplass. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Tidligere har Nav oppfordret alle som mottar kontantstøtte til å gi beskjed om barnehageplass. Nå kommer etaten med en ny påminnelse.

Det skyldes at man bare kan få kontantstøtte fram til måneden barnet får plass i barnehagen. Hvis man ikke har meldt ifra om endringen må man nemlig tilbakebetale kontantstøtten.

Nav oppfordrer derfor alle til å melde fra om barnehageplass så snart som mulig.

For å ha rett til kontantstøtte må barnet være fylt ett år og ikke gå i fulltids barnehage. Hvis man har adoptert barn kan man få kontantstøtte selv om barnet er over to år, står det på Navs nettside.

Man kan også har rett til 20, 40, 60 eller 80 prosent kontantstøtte, hvis barnet har deltidsplass i barnehagen. Nav informerer om at både du og barnet som regel må bo i Norge for å motta kontantstøtte.

- Hvis barnet ditt oppholder seg i Norge i minst tolv måneder sammenhengende, blir barnet regnet som bosatt.

- Hvis du har andre barn enn dine egne boende fast hos deg, kan du ha rett til kontantstøtte. Du kan ikke få kontantstøtte for barn som er i fosterhjem eller i en institusjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.