Risikoen øker på Halloween

Politiet frykter kombinasjonen svartkledde barn og trafikk.

Mange pynter med levende lys på Halloween, derfor kan det være lurt å sjekke at kostymene er flammeresistente. . Foto: Colourbox
Mange pynter med levende lys på Halloween, derfor kan det være lurt å sjekke at kostymene er flammeresistente. . Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halloween kan raskt utvikle seg til å bli en uhyggelig kveld, og da tenker vi ikke på de mange monstrene som lusker rundt hushjørnene. Kombinasjonen av mange svartkledde barn og trafikk er noe politiet frykter på oktobermånedens siste dag.

- På denne årstiden er det mørkt, og det kan kan være både tåkete og mye nedbør. Den største risikoen i forbindelse med Halloween slik vi ser det, er trafikken. Vi frykter at det kan skje ulykker når det er så mange småtasser som er ute på egen hånd. Vi oppfordrer derfor alle som skal ut til å bruke refleks, sier politistasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud til DinSide Helse.

Visste du at gresskar kan få fart på sakene i sengen? Les mer her!

Se opp for biler
Mange barn er mer opptatt av godteriet sitt og utkledde venner enn å tenke på trafikkreglene. Politiet oppfordrer derfor foreldre til å minne barnet sitt på farene ved trafikken før godteriinnhentingen begynner.

- Forskning har vist at barn faktisk har fire ganger større sannsynlighet for å bli påkjørt av en bil på Halloween enn noen annen kveld i året, sier Olivia Long, programkoordinator ved Children’s Healthcare of Atlanta og Safe Kids Georgia, ifølge HealthDay.

Husk, enkelte kostymer er ikke laget for norske temperaturer.  Foto: Colourbox.com
Husk, enkelte kostymer er ikke laget for norske temperaturer. Foto: Colourbox.com Vis mer


Fall
Det begynner å bli glatt, og flere steder i landet har allerede snøen lagt seg. Det kan være vanskelig nok å holde seg på beina med hverdagsklær, men i flagrende spøkelseskostymer kan det være enda vanskeligere.

Les og delta i debatten: Når halloween blir helvete

I mørket kan det også være vanskelig å se hagegjenstander og andre hindre på jakten etter godteri.

- Mange skader oppstår når barn bare løper rundt i folks hager, sier Long.

Pass derfor på å ha på kostymer som ikke er lette å snuble i. Hvis barnet skal ha maske, bør det være fullt utsyn fra masken.

Forkjølelse
En tynn kappe eller skjellettdrakt er ikke nok til å holde barnet varmt. Pass derfor på at kostymene er varme nok til at det er mulig å ha varme klær under.

Her er noen tips for å unngå forkjølelse.

Husk også:

- Mange pynter med levende lys i dag, så kostymene bør være flammeresistente.

- I dag er det greit med tullevåpen, men alt kostymetilbehør må være helt ufarlig.

- Kontaktlinser med morsomme farger eller mønstre kan se skummelt ut. Men det kan gi varige skader.

Artikkelen er en oppdatering, der vi første gang publiserte i fjor.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer