Risikoen øker på Halloween

Politiet frykter kombinasjonen svartkledde barn og trafikk.

Mange pynter med levende lys på Halloween, derfor kan det være lurt å sjekke at kostymene er flammeresistente. . Foto: Colourbox
Mange pynter med levende lys på Halloween, derfor kan det være lurt å sjekke at kostymene er flammeresistente. . Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halloween kan raskt utvikle seg til å bli en uhyggelig kveld, og da tenker vi ikke på de mange monstrene som lusker rundt hushjørnene. Kombinasjonen av mange svartkledde barn og trafikk er noe politiet frykter på oktobermånedens siste dag.

- På denne årstiden er det mørkt, og det kan kan være både tåkete og mye nedbør. Den største risikoen i forbindelse med Halloween slik vi ser det, er trafikken. Vi frykter at det kan skje ulykker når det er så mange småtasser som er ute på egen hånd. Vi oppfordrer derfor alle som skal ut til å bruke refleks, sier politistasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud til DinSide Helse.

Visste du at gresskar kan få fart på sakene i sengen? Les mer her!

Se opp for bilerMange barn er mer opptatt av godteriet sitt og utkledde venner enn å tenke på trafikkreglene. Politiet oppfordrer derfor foreldre til å minne barnet sitt på farene ved trafikken før godteriinnhentingen begynner.

- Forskning har vist at barn faktisk har fire ganger større sannsynlighet for å bli påkjørt av en bil på Halloween enn noen annen kveld i året, sier Olivia Long, programkoordinator ved Children’s Healthcare of Atlanta og Safe Kids Georgia, ifølge HealthDay.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer