Eie eller leie som student

- Risikofylt å kjøpe for få år

Dette kan studenten svare neste gang noen påstår at «å leie, det er utelukkende penger ut av vinduet».

UNG BOLIGKJØPER: Skal du studere i en ny by og tenker at det er best å kjøpe bolig framfor å leie? Les saken under og se om du er like sikker etterpå. Foto: NTB.
UNG BOLIGKJØPER: Skal du studere i en ny by og tenker at det er best å kjøpe bolig framfor å leie? Les saken under og se om du er like sikker etterpå. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

I disse dager vet mange av høstens studenter hvilket studium de har kommet inn på og hvor de eventuelt må flytte.

Men hvordan er det best å løse bosituasjonen under studiene?

«Penger ut av vinduet»

Flere unge studenter som har nok hørt denne kommentaren fre eldre familiemedlem: «Det å leie bolig er rett og slett penger ut av vinduet. Du må heller kjøpe deg en bolig som du kan selge til en høyere pris etter studiene, og det er mye bedre å betale på noe som er ditt til odel og eie».

Vel, dette er et litt for enkelt svar av det store leie-eller-eie-spørsmålet.

- Risikofylt

Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 er tydelig på at han ikke pleier å anbefale folk å kjøpe bolig de skal bo i kun en kort tid. For at de potensielt skal få noe igjen for kjøpet, mener han de bør bli boende i minst tre år.

- Det er risikofylt å kjøpe bolig for få år, og du er ikke garantert verdistigning innen du skal selge igjen. Kjøper du bolig mens du studerer, kan det være spekulasjon på linje med å leie gjennom studietida og kjøpe masse aksjer på fritida, sier Gundersen til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.