Julebrus

Rives vekk: - Altfor billig

- Det henger ikke sammen med kostnader og verdi på produktet.

POPULÆR: Grans julebrus er et populært alternativ. Foto: Anastasia Møyland
POPULÆR: Grans julebrus er et populært alternativ. Foto: Anastasia Møyland Vis mer
Publisert

Tidligere i desember skrev DinSide at flere butikker var tomme for enkelte typer julebrus.

Nå er det Sandefjords Blad som melder at mange Rema 1000-butikker har solgt så mye Grans julebrus de siste ukene og at det kan være tomt i noen av butikkene.

- Vi har tomme lagre, men det skal vi være på denne tida av året. Om butikkene er tomme for vår julebrus nå, varierer litt. Men det har vært en voldsom prissituasjon fra tidlig i desember, og da har det gått mengder ut av butikkene, sier Grans-direktør Morten Gran til avisa.

Grans-brusen på halvannen liter har blitt solgt for under fem kroner de siste ukene.

- Det er prisen som har vært i store deler av landet, og det er altfor billig synes jeg. Det henger ikke sammen med kostnader og verdi på produktet, men det er et utslag av konkurransen mellom de ulike kjedene. Det er feil pris synes jeg, men det er ikke vi som setter prisene, forteller Gran.

- Har gjort store kutt

Til DinSide forteller Grans-direktøren at de leverer så mye julebrus som de tror folk vil ha, men at det er en krevende logistikk.

- Jeg føler at Grans julebrus er populær hvert år. Vi merker at det stadig er flere som setter pris på vår julebrus og produserer det vi klarer for å glede folk til jul, sier Gran som legger til at de ikke kan påvirke eller styre prisen som butikkene setter.

DinSide har også kontaktet Arild Blindheim, kategori- og innkjøpssjef i Rema 1000, for å høre hva Rema 1000 tenker om Grans priskommentarer.

- Prisene vi har kuttet har kommet våre kunder til gode, og det er det viktigste for oss. Vi har gjort store kutt på viktige julevarer og det er også priskrig på enkeltvarer, deriblant julebrus. De lave prisene på julebrus, spesielt på julebrusene fra Grans, har kundene benyttet seg godt av.

ÅPENT ELLER STENGT?: Er du usikker på vinmonopolets åpningstider i jula? Her får du svaret! Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks / NTB Vis mer

Han fortsetter:

- Vi er glade for at vi kan tilby den til en lav pris. Varebeholdningen vil variere ut ifra hvilken del av landet du bor i, men vi har mange varelinjer med julebrus i vårt regionale og nasjonale sortiment. Så, dersom du ikke finner nettopp din favorittbrus i din lokale butikk, så er det kanskje en fin anledning til å smake på andre typer.

- Vi har solgt mye

Grans-sjefen kan også avsløre at de har andre populære produkter. Han trekker blant annet fram juleøl og julenyheten Hard Seltzer Rød Jul.

- Den ser også ut til å ha truffet noe i markedet og vi har solgt mye av den. Det er spennende at vi klarer å komme med nyheter som blir en suksess.

Ifølge Wikipedia er produktet «Hard Seltzer» musserende alkoholvann som inneholder seltzer (vann med kullsyre), alkohol og ofte fruktsmak.

I august uttalte Morten Gran at etterspørselen hadde vært høy etter at de lanserte sitt første Hard Seltzer-produkt.

- Det store salget var litt overraskende. Nå har vi økt egne prognoser, og da må vi skaffe nok råvarer og emballasje i takt med den store etterspørselen. Vi opplever at butikkene blir fort utsolgt, som jeg også tror ble litt overrasket over at produktet blir revet vekk, fortalte han til DinSide.