Rives vekk: - Blir fort utsolgt

Produsent og flere matbutikker melder om økt etterspørsel.

POPULÆRT: Tine opplyser om en salgsøkning på Cottage cheese. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
POPULÆRT: Tine opplyser om en salgsøkning på Cottage cheese. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer
Publisert

«En trend som også har truffet matbutikkene i kommunen,» skriver Østlandets Blad. Lokalavisa har tatt turen til flere butikker i Nordre Follo kommune, og funnet ut at det er økt etterspørsel etter trendvaren Cottage cheese fra Tine.

Produsent Tine informerer om at TikTok skal ha mye av æren for den økte etterspørselen, og at et søk på «Cottage cheese» skal gi 920 millioner treff på appen.

- Vi ser en formidabel vekst og en tydelig trend der folk etterspør proteinrike produkter. Hver andre nordmann oppgir at proteiner er noe de ser etter når de velger produkter. I tillegg viser innsikt at forbrukerne ønsker større smaksvariasjon og inspirasjon til ulike bruksområder, forteller Audrey Delaporte Pedersen som er merkevareansvarlig i Tine.

Stor salgsøkning

Tine informerer om at det i august ble solgt 14 prosent mer Cottage cheese enn på samme tid i fjor.

- Cottage cheese-trenden har absolutt nådd Nordre Follo. Salget har økt med 16 prosent. Tallene gjelder for Meny Ski Storsenter, Meny Ski og Meny Nordbyveien. Altså er økningen langt over landssnittet i Meny, forteller kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne, til Østlandets Blad.

- Hver gang vi får inn blir det utsolgt dagen etter, forteller butikkmedarbeider Andreas til avisa.

- Aldri spist mer

DinSide har tidligere skrevet om salgsøkninger på ulike yoghurt-typer. I juli var det Tines Yt-yoghurt som ble revet vekk og opplevde en økning på nesten 140 prosent.

I september opplyste Opplysningskontoret for Meieriprodukter at vi aldri har spist mer yoghurt.

- Vi har aldri spist mer yoghurt enn nå. Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser et historisk resultat på 31 millioner kilo første halvår 2023. God innovasjon forklarer mye av suksessen, het det i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer