Rives vekk: - Ekstraordinær situasjon

- Vi gjør alt vi kan.

PÅGANG: Etterspørselen etter vinterprodukter har økt den siste tida. Foto: Terje Bendiksby / NTB
PÅGANG: Etterspørselen etter vinterprodukter har økt den siste tida. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kom det store mengder snø flere steder på Sør- og Østlandet, og nå har også sibirkulda gjort sitt inntog flere plasser.

Byggmax-butikkene i Kristiansand, Evje, Grimstad og Arendal melder nå om en salgsøkning på 244 prosent sammenliknet med i fjor.

- Salget av snøskuffer og spader har skutt i været de siste dagene. Det er en ekstraordinær situasjon på Sørlandet, sier Frederik Staudt, regionsjef i Byggmax Vest, i en pressemelding.

Helt tomt

Nå er butikkene helt tomme for snømåkingsutstyr.

- Vi gjør alt vi kan for å hjelpe våre kunder. Situasjonen har ført til at Byggmax Grimstad har begynt å selge hageredskaper som jordspader og liknende for å møte behovet. Hjemmefikserne er ganske fleksible og kreative, sier Staudt.

Han legger til at de jobber tett med leverandørene for å sikre at nye leveranser kommer raskt på plass.

- Etterspørselen øker

Det er ikke bare Byggmax som opplever at det er stor etterspørsel etter vinterprodukter. Tidligere denne uka skrev DinSide om Obs Bygg, Felleskjøpet og Biltema som opplevde at folk strømmet til butikkene.

- Nå som vi opplever skikkelig vinter merker vi veldig godt at etterspørselen øker. Det gjelder alt fra starthjelper og bilbatterier til snørydding og varmeartikler, fortalte Laila Solberg, pressekontakt i Biltema, til DinSide.

Tirsdag meldte Glåmdalen at Biltema Kongsvinger var helt tomme for startboostere (batteribooster), mens Sandefjords Blad meldte at Jernia i Sandefjord sentrum nesten var tomme for måkeredskaper.

- Folk ringer i hytt og vær for å spørre om vi har flere spader igjen, så nå har jeg holdt av til en hel del, fortalte butikksjef Jørgen Kval til avisa.