Rives vekk: - Fyker ut

- Det kan være at vi ikke klarer å dekke all etterspørsel.

TRAVELT: Etterspørselen etter vinterprodukter øker. Foto: Berit Roald/NTB
TRAVELT: Etterspørselen etter vinterprodukter øker. Foto: Berit Roald/NTB Vis mer
Publisert

De siste dagene har det kommet store mengder snø på Sør- og Østlandet, som har ført til trøbbel og krevende forhold flere steder.

De store snømengdene merker flere av butikkene som selger forskjellige vinterprodukter.

- Nå som vi opplever skikkelig vinter merker vi veldig godt at etterspørselen øker. Det gjelder alt fra starthjelper og bilbatterier til snørydding og varmeartikler, forteller Laila Solberg, pressekontakt i Biltema, til DinSide.

- Vi har en stabil høy etterspørsel av snøfresere og annet snøryddingsutstyr, og naturlig er det mest trykk i områdene som har fått mye snø de siste dagene, sier Sigbjørn Vedeld, seniorkommunikasjonsrådgiver i Felleskjøpet, til DinSide.

- Begrenset tilgang

Hos Biltema går det mest av snøskuffer, spader og snøryddere på Sørlandet, mens på Vestlandet er folk ute etter strømiddel og tinesalt.

- I Biltema hadde vi forberedt oss godt og lagt opp til vekst, men den virkelige verden overgår forventningene. Det kan være at vi ikke klarer å dekke all etterspørsel innen alle produktgrupper, i alle områder av landet, men vi får fortløpende inn leveranser på mange produkter, slik at vi kan fylle på i varehusene.

Tirsdag skrev Glåmdalen at Biltema Kongsvinger var helt tomme for startboostere (batteribooster).

- Når det gjelder starthjelper, så har vi dessverre begrenset tilgang nå, men ellers så har vi fortsatt bra med bilbatterier, sier Solberg om situasjonen.

SNØMÅKING: Slik måker du best! Video: Berit B. Njarga. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

- Ringer i hytt og vær

Felleskjøpet oppgir at har hatt en seksdobling i salget av batteridrevne snøfresere.

- Vi har stor etterspørsel etter fresere, og spesielt den store freseren fra Ryobi på batteri. Når det gjelder snømåkere har vi hatt en knallstart på salget denne vinteren. Produktene fra både Fiskars og finske Masi fyker nesten like fort ut som de kommer inn i butikkene våre.

Sandefjords Blad skriver at Jernia i Sandefjord sentrum nesten er tomme for måkeredskaper.

- Folk ringer i hytt og vær for å spørre om vi har flere spader igjen, så nå har jeg holdt av til en hel del, sier butikksjef Jørgen Kval til avisa.