Rives vekk: - Nye høyder

- Beholdningen på enkelte modeller er utfordrende nå.

PÅGANG: Nå er det brodder og piggsko folk er ute etter. Foto: Audun Braastad / NTB
PÅGANG: Nå er det brodder og piggsko folk er ute etter. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert

Etter årsskiftet har hverdagen til mange vært preget av store mengder snø og krevende forhold. Da snøkaoset for alvor kom tilbake tidligere denne uka meldte butikkene til DinSide at opplevde en salgsøkning på «vinterprodukter» som snøskuffer og snøfresere.

Torsdag uttalte Meteorologisk institutt til Dagbladet at «varmebølgen» med noen varmegrader på dagen og noen blå kuldegrader om natta kombinert med regn skaper glatte veier og fortau.

Derfor er det plutselig brodder og piggsko forbrukerne har sikret eller skal sikre seg.

- Mange som har sikret seg

- Hvis værmeldingen slår til, vil det nok komme et oppsving i salget av brodder igjen. Om vi skal tro salgstallene er det allerede mange som har sikret seg brodder for vintersesongen, forteller Laila Solberg, pressekontakt i Biltema, til DinSide.

Simen Kjønnås Thorsen, kommunikasjonsrådgiver i Coop, forteller til DinSide at salgsveksten på brodder og piggsko er på over 70 prosent.

- Det har vært kaldt og mye snø i starten av januar, men nå ventes det mildvær og glatte forhold mange steder, så etterspørselen vil nok nå nye høyder de kommende dagene.

FINN DET FREM: Men før du bruker vintertøyet som du har lagret i boden over sommeren, bør det undersøkes grundig. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Videre informerer han om at de jobber på for å få tak i mer til deres varehus.

- Beholdningen på enkelte modeller av brodder er utfordrende nå, mens andre modeller har vi ganske bra beholdning på foreløpig.

Sigbjørn Vedeld, kommunikasjonsrådgiver i Felleskjøpet, forteller at de forventer mange forespørsler de neste dagene.

- Det er interessant å se at brodder nå er et produkt som favner alle aldersgrupper. Brodder til barn blir nemlig stadig mer populært.

Biltema forklarer at de har den vanligste typen brodder som tres utenpå vanlige sko, og at det alltid er lurt å være forberedt på glatt og isete vinterføre.

- Broddene kan virkelig være et godt hjelpemiddel for å komme seg trygt fram på glatte veier - og å sikre seg mot stygge fallskader. Vi har fortsatt igjen en del brodder, men dersom man ikke har sikret seg et par, er det ingen grunn til å vente, forteller Solberg.

- Voldsom etterspørsel

Felleskjøpet opplever stor pågang og spørsmål om snøfresere og annet snøryddingsutstyr.

- Flere av våre butikker melder om til tider voldsom etterspørsel etter snøfresere, og kunder har stått utenfor og ventet idet butikken åpner, fortalte Sigbjørn Vedeld, kommunikasjonsrådgiver i Felleskjøpet, til DinSide.

Ifølge Vedeld er det også mange som er på jakt etter snømåkere.

- De fyker nesten like fort ut som de kommer inn i butikkene våre. Vi jobber iherdig for å fylle på fra vårt hovedlager så fort det går tomt,