Rives vekk: - Spinnville mengder

- Vi ser en enda større økning i 2024.

BROKKOLIBONANZA: Brokkolien rives ut av butikkhyllene i januar. Foto: Elisabeth Dalseg
BROKKOLIBONANZA: Brokkolien rives ut av butikkhyllene i januar. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bama melder at salget av brokkoli i januar i fjor steg med 70 prosent sammenliknet med desember, og det ble totalt solgt 836 tonn mot det månedlige snittet på 574 tonn.

Grønnsakgiganten forventer at samme trend fortsetter nå.

- Det er neppe tilfeldig at brokkoli selger klart best i den måneden folk har høye ambisjoner om å bli sunnere. Mange ser på brokkoli som en supergrønnsak og noe av det absolutt sunneste vi kan spise, forteller Magnus Voie, produktsjef for frilandsgrønnsaker i Bama, i en pressemelding.

DinSide har kontaktet flere butikkjeder for å høre om de merker en økning og om de forventer en salgsøkning.

Simen Kjønnås Thorsen, kommunikasjonsrådgiver i Coop, forteller at de opplever en salgsøkning.

- Vi så en kraftig økning i brokkoli-salget i 2023 og vi ser en enda større økning i 2024. I årets første salgsuke solgte Extra dobbelt så mye brokkoli sammenliknet med samme periode i fjor, og det fortsetter å øke.

Han fortsetter:

- Fra 2. til 14. januar har Extra tilbud på brokkoli til 10 kroner per stykk, noe som har bidratt til at Extra har solgt spinnville mengder med brokkoli i denne perioden. Brokkoli er svært populært blant kundene, og vi selger normalt mye brokkoli gjennom hele året.

Marit Myklestad, kategori- og innkjøpsdirektør for Frukt og Grønt i Rema 1000 informerer om at de ser en generell vekst i de fleste grønnsaks-kategoriene så langt i 2024 sammenliknet med 2023, også når det kommer til brokkoli.

Også Meny ser det samme.

- Vi regner med å se en finsalgsvekst på brokkoli i januar, også i år, sier Nina Horn Hynne.