Rives vekk

Sosiale medier-trend har skapt mye jobb for meieriet i Finnmark.

POPULÆR: Denne yoghurten har slått an på sosiale medier. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
POPULÆR: Denne yoghurten har slått an på sosiale medier. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var iFinnmark som først meldte om den voldsomme salgsøkningen av Tines Yt yoghurt. Den fikk både meierisjef Eirin Beate Utsi, og prognoseavdelingen til å klø seg i hodet.

- Vi har hatt en vanvittig økning. Det er liten tvil om at vi har truffet godt i markedet med produktene våre. Vi hadde en kampanje i vår, men etter hvert solgte vi bare mer og mer. Vi solgte langt over prognosen, og fikk tips om at produktene hadde blitt eksponert og profilert på sosiale medier av Oskar Westerlin, forteller Utsi til DinSide.

Westerlin som tidligere i år skapte bollebonanza og i ettertid fikk kraftige reaksjoner fra Forbrukertilsynet, skal ha bidratt til at Tines salg har økt med nesten 140 prosent.

- Det har vært voldsomt med økningen, men det er fantastisk at folk liker produktene våre. Det har blitt masse ekstra jobb på oss etter at salget eksploderte. Det er krevende å drive meieri i Nord-Norge, men vi har produsert det vi klarer.

INFLUENSER: Oskar Westerlin. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
INFLUENSER: Oskar Westerlin. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Meierisjefen har fått høre at influenseren nesten daglig spiser YT.

- Det er bare gøy. Jeg er ikke på de plassene han opererer, men har fått tips fra ungdommen. Jeg forsøkt å følge en med og skjønt han er stor forbruker av produktene våre. Jeg skjønner at han appellerer til ungdommen og har stor påvirkningskraft. Det er veldig positivt for oss, sier Utsi.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer