Rives vekk

- Vi får omtrent ikke fylt på varer før de fyres ut igjen.

POPULÆRT: Flere butikker merken en salgsøkning på alkoholdige varer under fadderuka. Bildet er ment som illustrasjon. Foto Magnus Gjestrum Larsen
POPULÆRT: Flere butikker merken en salgsøkning på alkoholdige varer under fadderuka. Bildet er ment som illustrasjon. Foto Magnus Gjestrum Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag meldte Bergensavisen at «butikkhyllene tømmes for alkohol» som følge av at studentenes fadderuke er godt i gang.

- Dette er en av de store ukene i året for butikkene i Bergen sentrum. Butikkene forbereder seg og fyller opp med alkohol og andre ting. I tillegg til økt alkoholsalg ser vi at nye studenter fyller opp med alt fra vaskemidler til hermetikk. Det er en økning på flere typer varer, forteller Jan Olav Mjøs, regionsjef i Kiwi Vest, til avisa.

Til DinSide bekrefter Rema 1000 at de ser en økning enkelte plasser.

- Vi har sett på ett knippe butikker som vi vet studenter ofte benytter seg av. Der ser vi en stor økning i salg av øl og rusbrus. I disse butikkene ser vi også en økning i typiske innflytningskategorier som for eksempel dypfryste ferdigretter, rengjøringsartikler og krydder, skriver salg- og markedsdirektør Pia Melbye.

Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen (Kiwi, Meny, Joker og Spar), uttaler til DinSide at de ikke fører noen egen statistikk over alkoholsalg knyttet opp mot enkeltbyer eller steder.

RASER NED: Stabler med alkohol kollapset på et varehus i Russland. Video: Krasnoyarsks innenriksdepartement. Reporter: Anabelle Bruun Vis mer

Til BA opplyser Rema 1000 Helleveien i Ytre Sandviken at mandagens salg ar seksdoblet sammenliknet med normalen.

- Vi får omtrent ikke fylt på varer før de fyres ut igjen. Det er gøy å føle at vi er med på noe, sier Kamilla Larsen Salmela.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer