Rives vekk

Trendvarene opplever en ny salgsøkning.

ØKNING: Salget av alkoholfrie varer hos Vinmonopolet har økt betraktelig. Foto: Fredrik Hagen / NTB
ØKNING: Salget av alkoholfrie varer hos Vinmonopolet har økt betraktelig. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Vinmonopolets salgstall i september målt mot september i fjor viser en nedgang på to prosent.

- Vi tror nedgangen for september kan ha sammenheng med redusert kjøpekraft i befolkningen etter flere rentehevinger det siste året, sier Jens Nordahl, presseansvarlig i Vinmonopolet, i en pressemelding.

Til tross for nedgangen, er det noen varetyper som opplever en stor salgsøkning. Spesielt salget av alkoholfrie produkter, fruktvin og sider øker sammenliknet med september i fjor.

- Tallene for september føyer seg inn i siste års hovedtrend. Sakte, men sikkert dreier salget i retning av lettere og lyse produktgrupper, som gjerne har et lavere alkohol-, sukker- og kaloriinnhold, forteller Nordahl.

Dette øker mest

Alkoholfrie varer øker med 25 prosent, mens fruktvin og sider med 58 og 22 prosent. Økningen på førstnevnte tilsvarer 4823 liter.

Nordahl i Vinmonopolet har tidligere forklart til DinSide at det er naturlig å se økningen av alkoholfrie varer i sammenheng med NOLO-trenden.

- NO (ikke noe alkohol) eller LO (lavt alkoholinnhold) er en del av et ønske om lysere, lettere og mindre alkoholholdige drikker.

Nedgang for bestselgeren

Vi må ikke glemme at det endelig er blitt høst, som betyr at det er sesong for rødvin.

- Rødvin er klart største kategori med 44 prosent av salget, heter det i pressemeldingen.

Likevel er det en nedgang i salget av rødvin. I september 2022 ble det solgt 3 238 141 liter rødvin, mens i år ble det solgt 3 056 343 liter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer