Rives vekk

- Produktene blir mer attraktive for flere forbrukergrupper.

POPULÆRT: Opplysningskontoret for Meieriprodukter melder om en salgsøkning på yoghurt. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
POPULÆRT: Opplysningskontoret for Meieriprodukter melder om en salgsøkning på yoghurt. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer
Publisert

DinSide har tidligere skrevet om at det har vært salgsøkninger på flere ulike yoghurt-typer, og i juli var det Tines Yt-yoghurt som opplevde en voldsom økning på nesten 140 prosent.

Nå opplyser Opplysningskontoret for Meieriprodukter om en salgsøkning på både yoghurt og norsk ost.

- Totalt økte norsk yoghurt med 13,3 prosent og norsk ost med 6,6 prosent. I tillegg økte rømme, fløte og smør, heter det i pressemeldingen.

Ida Berg Hauge i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) trekker fram noen hovedårsaker til den positive økningen av yoghurtsalget.

- Vi tror mye av økningen skyldes at det stadig kommer nye og spennende smaker på markedet - som i tillegg inneholder de samme gode næringsstoffene. På den måten blir produktene attraktive for flere forbrukergrupper.

I september informerte Opplysningskontoret for Meieriprodukter om at vi aldri har spist mer yoghurt.

- Vi har aldri spist mer yoghurt enn nå. Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser et historisk resultat på 31 millioner kilo første halvår 2023. God innovasjon forklarer mye av suksessen, står det i pressemeldingen.

Det meldes også om en økning på 12 prosent på mager cottage cheese.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer