Rives vekk

- Noen varianter blir utsolgt og torgene blir mindre.

FAVORITT: Hamar og Lillehammer julebrus er en av bestselgerne. Foto: Kirsti Østvang
FAVORITT: Hamar og Lillehammer julebrus er en av bestselgerne. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

I slutten av november ble det kjent at det var full priskrig på julemat, og krigen har bare fortsatt ukene etter. Nå merker flere butikker stor etterspørsel etter ulike juleprodukter i høytida.

Og i enkelte butikker kan man risikere å komme til tomme julebrus-hyller.

DinSide har vært innom flere butikker som er utsolgte for enkelte typer julebrus, mens hos andre er utvalget blitt noe skrallere siden produktet gjorde sitt inntog i butikkhyllene.

- Ekstra stor etterspørsel

Simen Kjønnås Thorsen, kommunikasjonsrådgiver i Coop, har følgende svar til hvorfor man kan møte tomme hyller i enkelte butikker.

- Julebrus er svært populært blant kundene og salget øker mer og mer jo nærmere vi kommer julaften. Det har i år vært meget tøff priskonkurranse, hvor blant annet 1,5 liter Coop Julebrus er solgt til kr 4,90, noe som har bidratt til ekstra stor etterspørsel, sier han til DinSide.

Han informerer også om at det generelt fortsatt er tilgjengelige varianter på julebrus.

- Blant annet er det god tilgjengelighet på Hamar Julebrus 0,33 liter på glassflaske. Salget av julebrus er noe høyere enn i fjor grunnet økt etterspørsel, som igjen er drevet av meget lave priser til kundene.

Salgs- og markedsdirektør i Rema 1000, Pia Mellbye, forteller til DinSide at de fortløpende fyller på varer når det begynner å bli tomt.

- Utsolgt for noen varianter

På nasjonalt nivå selger Meny omtrent like mye julebrus som i fjor, men i enkelte butikker kan utvalget være dårligere.

DinSide har vært innom Meny Ringnes Park i Oslo hvor utvalget har blitt mindre de siste ukene. Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i Meny, kommer med følgende informasjon om julebrus-situasjonen i nevnte butikk.

- Nærmere jul selger vi mer, noen varianter blir utsolgt og torgene blir mindre. Leverandørene våre begynner å bli utsolgt for noen av typene, men her ser vi om vi kan få fra andre Meny-butikker som har for mye på lager.

Noen ganger hender det at ølen eller brusen du skal drikke har blitt ristet, det er kjipt. Men visste du at det finnes et triks som gjør at du trygt kan åpne den etter et slikt uhell? Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Klipp: Johannes Riise Undall. Vis mer

Kommunikasjonssjefen kan også avsløre hvem som er bestselgerne: Hamar og Lillehammer julebrus, Solo julebrus, Aass julebrus, Ringnes julebrus, Nøisom julebrus og Hansa Julebrus.

- Bestselgerne fra i fjor er også bestselgerne i år - dette med julebrus er jo tradisjon, mange skal ha den de alltid kjøper.