Robot skal levere brev og pakker hjem til nordmenn

Posten har nettopp mottatt sin første brev- og pakkerobot. Senere i høst skal den i sving med å kjøre ut brev og pakker til folk i Kongsberg.

DEN NYE «POSTMANNEN»: Denne roboten skal levere brev og pakker hjem til folk, og skal først testes ut på Kongsberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DEN NYE «POSTMANNEN»: Denne roboten skal levere brev og pakker hjem til folk, og skal først testes ut på Kongsberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Roboten er den første av sitt slag, og tanken er at den nesten kan erstatte postkassen.

Planen er at den skal kjøre ut fra Postens lager på egen hånd på kvelden, og at folk får varsel om at det er post på vei mot deres nærområde. Dermed kan de selv velge når og hvor de vil hente den ut.

- Skal testes på Kongsberg

Det aller første eksemplaret av roboten kom til Norge fra USA for tre dager siden, og tirsdag ble den vist fram under Arendalsuka med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til stede.

Statsråden fikk æren av å motta det aller første brevet fra maskinen.

FØRSTE BREV: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) fikk motta det første brevet da roboten ble vist i Arendal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FØRSTE BREV: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) fikk motta det første brevet da roboten ble vist i Arendal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

– Roboten som bokstavelig talt står her, skal nå få installert mye norsk teknologi, slik at den kan testes for postlevering på Kongsberg i høst, sto det i brevet, som Postens konsernsjef Tone Wille hadde undertegnet.

Hun slår fast at selvkjørende postkasser ikke er framtidsvisjoner, men virkelighet.

Brev- og pakkeroboten er utviklet i samarbeid med selskapet Buddy Mobility, som holder til i California, men som har norsk gründer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer