Røde bær mot herpes

Naturens medisinskap inneholder fortsatt mange hemmeligheter. Nå mener forskere at tranebær kan bli en kur mot herpes-viruset.

Publisert
Sist oppdatert

Tranebær er fra før av kjent for å kunne lindre urinveisproblemer.

Men det er ikke bærenes eneste egenskap. Asiatiske forskere mener nå at tranebær kan være effektivt i kampen mot smertefulle herpes-utbrudd.

Demper virusetForskerne ved Kaohsiung Medical University i Taiwan oppdaget egenskapene ved tranebær ved forsøk i laboratorium.

De separerte et virkestoff i bærene som bærer navnet proanthocyanidin A-1. Når dette stoffet ble sluppet løs på herpes-virusene kunne forskerne konstatere at viruset mistet evnen til å henge seg fast og formere seg videre.

Viruset som ble benyttet i testen var herpes simplex 2 som forårsaker både sår rundt munnen og på kjønnsorganene.

Undersøkelsen er publisert i fagtidsskriftet Journal of the Science of Food and Agriculture og omtales i dag av BBC News.

Tviler på tranebærjuiceMen britiske eksperter stiller seg tvilende til om et glass med tranebærjuice er tilstrekkelig for å bli kvitt herpes-viruset.

- Dette er resultater som har kommet frem i et laboratorium. Jeg vil se at dette har noen effekt på virkelige mennesker før jeg blir begeistret for denne muligheten, sier lederen for den britiske herpes-foreningen, Marian Nicholson til BBC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer