- Røde dager gir gevinst på 10 milliarder

2008: Økonomisk jubelår for samfunnet. Du taper to fridager.

Publisert
Sist oppdatert

10 milliarder kroner.

Det er anslagsvis den samfunnsøkonomiske gevinsten siden 1. mai og Kristi himmelfartsdag sammenfaller og 17. mai faller på en lørdag, hevder økonomiprofessor Brunstad.

Full oversikt over alle feriedagene finner du i DinSides ferieoversikt.

- Dermed blir det to ekstra arbeidsdager i mai. Det er et gunstig sammenfall som gjør at det blir en pen samfunnsøkonomisk gevinst av det.

Fem mrd. per dag


Med et bruttonasjonalprodukt på drøye 2.000 millioner kroner og noe over 200 arbeidsdager i året, skulle dette bli cirka 10 milliarder per arbeidsdag, men dette er nok for høyt. Noe forsiktig regnet og med flere usikkerhetsmomenter, kan en nok anslå rundt 5 milliarder per arbeidsdag, sier økonomiprofessor Rolf Jens Brunstad ved Norges Handelshøyskole til NTB.

Med to ekstra arbeidsdager i mai, betyr det også at bedrifter og stat får mer penger i kassa. I produksjon tilsvarer en ekstra arbeidsdag omtrent en halv prosentenhet av brutto nasjonalprodukt.

Bruttnasjonalprodukt? OTP? Sjekk dine økonomiske ferdigheter her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer