Rødmer du av dette?

Da er sannsynligvis kreftrisikoen større.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blir du rød i ansiktet når du drikker alkohol, bør du være obs på at risikoen for å få strupekreft kan være høyere hos deg enn hos andre mennesker, melder BBC News.

8 prosent blir røde

Åtte prosent av verdens befolkning, altså omtrent 540 millioner mennesker, blir røde i ansiktet av å ta seg en drink, og i størst grad rammes folk fra Øst-Asia.

Les også: Hvitvin ødelegger tennene

Rødheten i ansiktet signaliserer mangel på et enzym kalt ALDH2. Denne mangelen gjør i sin tur at vi blir ekstra utsatte for å få strupekreft. Det er forskning gjort ved amerikanske National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism som konkluderer med dette.

Hva kan du om alkohol? Ta testen her!

Alvorlig kreftform

Enzymmangelen er arvelig, og de som lider av mangelen har seks til ti ganger økt risiko for å bli rammet av strupekreft om de drikker alkohol, sammenlignet med folk som ikke mangler enzymet og drikker like mye. Kreftrisikoen øker med alkoholinntaket.

Les også: Hvorfor drikker du?Les også: Menn som drikker mye øl kan risikere å miste synet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer