Rødt kjøtt øker risiko for diabetes

Rødt kjøtt, og bearbeidet kjøtt som pølser, gir økt risiko for diabetes.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom du spiser mye western-mat, som inkluderer godteri, pommes frittes, forfinede kornprodukter som loff, samt rødt og bearbeidet kjøtt, har du 50 prosent større risiko for å få diabetes type 2 enn andre. En 14 år lang undersøkelse viser at du har enda en grunn til å kutte ut den usunne maten.

Spis lite rødt kjøttSelv om overvekt gir den høyeste risikoen for diabetes, viser undersøkelsen at enkelte diett-typer også kan forbindes med sykdommen.

Ved å studere deltakernes dietter fire ganger fra 1984 til 1994, fant forskerne ut at jo mer rødt og bearbeidet kjøtt folk spiste, jo større var sjansen for å få diabetes. For eksempel viste studien at flere daglige måltider med rødt kjøtt, økte en persons risiko for diabetes med 26 prosent. Plusset man på et måltid med bearbeidet kjøtt, vokste risikoen til 40 prosent.

I følge forskningsleder Teresa T. Fung viser dette at folk bør spise så lite bearbeidet kjøtt som mulig og veldig lite rødt kjøtt, melder Reuters Health. Hun forklarer videre at når man koker dette kjøttet på høy temperatur, danner de et stoff som utløser utviklingen av diabetes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer