Rødvin reduserer røykeskader

Om du absolutt må røyke bør du også sørge for å ha et glass rødvin i den andre hånden. Nå viser forskning at rødvin kan redusere farene ved tobakk.

Publisert
Sist oppdatert

Det er to greske forskere som har kommet frem til denne konklusjonen. Effekten av rødvin ser ut til å redusere skadene tobakksrøyking har på hjerte- og karsystemet. Forskerne legger derimot vekt på at det ikke er sikkert at et daglig vinglass kan oppveie farene ved regelmessig røyking.

Undersøkelsen er foretatt ved universitetssykehuset i Athen. Forskerne har brukt 16 frivillige forsøkspersoner som fikk gresk rødvin med og uten alkohol. Resultatene av testene viste at det ikke er alkoholen som er utslagsgivende for helsegevinsten men andre stoffer i vinen. Rødvin er blant annet rikt på polyphenoler som tidligere er satt i sammenheng med redusert kreftrisiko og utsettelse av aldringsprosessen.

Undersøkelsen ble presentert på det årlige møtet i European Society of Cardiology i Vien og er publisert av Reuters Health.

Mozon 01.09.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer