Roer ned kundene i egen blogg

Nå tyr bankene til nye metoder.

"Snakk med" banksjefen om finanskrisen. Flere banker er nå mer direkte til stede. Foto: Skandiabanken.se
"Snakk med" banksjefen om finanskrisen. Flere banker er nå mer direkte til stede. Foto: Skandiabanken.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Medias fremstilling medfører en forestilling om at norske banker står på kanten av stupet. Det er i beste fall basert på manglende innsikt, i verste fall bevisst tullball.


Dette skriver Thoralf Granerød, informasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen i bloggen Penger og livet. Flere banker bruker nå utradisjonelle metoder for å roe ned usikre sparekunder.

Den populære svenske banksjefen for Skandiabanken i Sverige, Fredrik Sauter, har blogget til sine kunder over en lengre periode. Nå er det finanskrisen som opptar Sauter, og alle som er innom hjemmesidene, kan kommentere eller stille spørsmål i bloggen.

Fra bloggen på Skandiabanken.se:

När jag i morse bläddrade i Aftonbladet satte jag kaffet i vrångstrupen. I en artikel som behandlar insättningsgarantin står det att hela 63 av de vanligaste bankkontona i Sverige enligt Aftonbladet inte skyddas av insättningsgarantin. Även Skandiabankens konton stod här listade till kategorin ”oskyddade konton”! Hur har det kunnat bli så här fel? ALLA våra konton är skyddade av insättningsgarantin!

Thoralf Granerød, informasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen
Thoralf Granerød, informasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen Vis mer


Fra bloggen til Sparebank 1 Gruppen, Penger og Livet:

Medias fremstilling medfører en forestilling om at norske banker står på kanten av stupet. Det er i beste fall basert på manglende innsikt, i verste fall bevisst tullball. Norske banker har generelt en meget solid posisjon, med god kontroll på sin kortsiktige likviditet.

Ingen panikk

Kaupthing Bank er første og foreløpig eneste bank som er avviklet i Norge som følge av finanskrisen. Norske myndigheter og Norges Bank tror at norske banker er godt rustet mot krisen, men en del nordmenn er likevel urolige for sparepengene sine. Vi har tatt temperaturen hos Skandiabanken i Norge.

- Situasjonen i Skandiabanken og for våre kunder er god. Med lansering av ny sparekonto med inntil 7 prosent effektiv rente, og dobling av den svenske sikringsordningen, ser vi en økt pågang fra kunder som ønsker å plassere penger på konto hos oss, sier informasjonssjef i Skandiabanken, Johnny Anderson.

Anderson tror det at Skandiabanken nå er på vei inn i den norske sikringsordningen fra 1. desember, også er med på å berolige kundene.

- Vi er også i mindre grad berørt av finansuroen, da vi er blant de bankene som har god overskuddslikviditet og som ikke har operert i risikomarkeder for utlån, sier Anderson.

Bankenes sikringsfond sikrer innskudd på inntil to millioner norske kroner. De fleste norske banker og en noen utenlandske med filialer i Norge, er medlem her. Se listen

La pengene stå

Husk at krisen de norske bankene opplever nå, i stor grad er en likviditetskrise. Jo mer penger som er til bankenes disposisjon, jo bedre. Hvis du og jeg blir redde for pengene våre og begynner å ta dem ut av banken, kan vi skape negative spiraler. Dette har bidratt til bankproblemer i andre land.

DinSide har mange tips til hva du kan gjøre for å motarbeide finanskrisen: Slik holder du Norge i gang

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer