Roer ned kundene i egen blogg

Nå tyr bankene til nye metoder.

"Snakk med" banksjefen om finanskrisen. Flere banker er nå mer direkte til stede. Foto: Skandiabanken.se
"Snakk med" banksjefen om finanskrisen. Flere banker er nå mer direkte til stede. Foto: Skandiabanken.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette skriver Thoralf Granerød, informasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen i bloggen Penger og livet. Flere banker bruker nå utradisjonelle metoder for å roe ned usikre sparekunder.

Den populære svenske banksjefen for Skandiabanken i Sverige, Fredrik Sauter, har blogget til sine kunder over en lengre periode. Nå er det finanskrisen som opptar Sauter, og alle som er innom hjemmesidene, kan kommentere eller stille spørsmål i bloggen.

Fra bloggen på Skandiabanken.se:

När jag i morse bläddrade i Aftonbladet satte jag kaffet i vrångstrupen. I en artikel som behandlar insättningsgarantin står det att hela 63 av de vanligaste bankkontona i Sverige enligt Aftonbladet inte skyddas av insättningsgarantin. Även Skandiabankens konton stod här listade till kategorin ”oskyddade konton”! Hur har det kunnat bli så här fel? ALLA våra konton är skyddade av insättningsgarantin!

Fra bloggen til Sparebank 1 Gruppen, Penger og Livet:

Medias fremstilling medfører en forestilling om at norske banker står på kanten av stupet. Det er i beste fall basert på manglende innsikt, i verste fall bevisst tullball. Norske banker har generelt en meget solid posisjon, med god kontroll på sin kortsiktige likviditet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer