Rentebeslutning august 2019

Rører ikke renta

Norges Bank har besluttet å holde styringsrenta uendret, enn så lenge.

UENDRET: Sentralbanksjef Øystein Olsen og resten av hovedstyret i Norges Bank mener det er best at styringsrenta forblir uendret på 1,25 prosent. Foto: Berit Roald/NTB scanpix
UENDRET: Sentralbanksjef Øystein Olsen og resten av hovedstyret i Norges Bank mener det er best at styringsrenta forblir uendret på 1,25 prosent. Foto: Berit Roald/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 15. august offentliggjør sentralbanken ny rentebeslutning, og fasiten er at de ikke endrer styringsrenta, men lar den forbli på 1,25 prosent.

Den underliggende prisveksten har vært litt lavere enn anslått. Tilspissingen av handelskonfliktene og den økte usikkerheten om Storbritannias forhold til EU kan dempe veksten ute og her hjemme. På den annen side kan en svakere krone bidra til høyere prisvekst fremover, heter det i sentralbankens begrunnelse.

- Samlet sett tilsier ny informasjon at renteutsiktene for den nærmeste tiden er lite endret siden siste Pengepolitisk rapport. Risikobildet internasjonalt gir økt usikkerhet om renteutviklingen fremover, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

Norges Bank satte opp renta sist i juni. I kjølvannet økte flere banker utlånsrentene sine, noe mange boliglånskunder har fått merke i disse dager når renteendringene har trådt i kraft.

Til tross for at styringsrenta forblir uendret denne gang, er det ventet hyppigere renteøkninger framover. Sentralbanksjefen sa i forbindelse med forrige renteheving at slik de vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli satt videre opp i løpet av året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer