Rentebeslutning mai 2022

Rører ikke renta

Norges Bank holder styringsrenta uendret på 0,75 prosent.

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache og Norges Bank holder renta uendret. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Sentralbanksjef Ida Wolden Bache og Norges Bank holder renta uendret. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank rører som ventet ikke styringsrenta. Det betyr at renta til sentralbanken per nå fortsatt er på 0,75 prosent. Dette er klart etter en kunngjørelse torsdag formiddag.

Ved forrige renteøkning, i mars, uttalte sentralbanksjef Ida Wolden Bache at styringsrenta mest sannsynlig skal videre opp i juni, slik de vurderte utsiktene og risikobilde da.

Selve rentemøtet ble holdt onsdag. Møtet er et såkalt mellommøte hvor det verken holdes pressekonferanse eller publiseres Pengepolitisk rapport.

Neste rentebeslutning - inkludert Pengepolitisk rapport - blir kunngjort torsdag 23. juni.

Bankene er raske

Bankene var som vanlig raske med å følge etter i mars, da for eksempel DNB sendte ut varsel om økt rente til sine kunder allerede 1. april, med virkning fra 13. mai. Denne rentehevingen har med andre ord ikke rukket å bli iverksatt før dagens rentemøte.

ØKONOMI: Silje Sandmæl forklarer hvorfor du taper på å ha sparepengene dine stående på bankkonto. Video: Stig B. Fiksdal Vis mer

Tre smarte grep

Om du skulle få rentevarsel fra banken bør du gjøre følgende:

  • Sjekk at du har den beste renta du kan få via Finansportalen.no. Har du rom for å prute, gjør det - hvis ikke bør du vurdere å flytte boliglånet til en billigere bank.
  • Se om du kan betale mer på lånet, enten ved å justere ned løpetida på lånet eller betale ekstraordinært.
  • Dersom renteøkning vil påvirke lommeboka di mer enn du ønsker, kan du skaffe deg forutsigbarhet ved å binde renta på deler av eller hele boliglånet. Eventuelt kan du lage di egen «fastrente», der du konskvent betaler ekstra på lånet hver måned, eller setter pengene som tilsvarer kostnadene for økt rente inn på bufferkontoen din.
Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer