Rosa finans

Før var det blårussen som rådet pengene, men nå har pengene blitt rosa.

Publisert
Sist oppdatert

Cirka 17.000 mennesker feirer Europride i Stockholm denne uka. Arrangørene regner med å omsette for utrolige 20 millioner kroner under den litt over en uke lange festivalen for homo-, bi-, og transeksuelle mennesker.

Bryllupsbutikk for Per og Pål

Rosa penger

Mens man tidligere kalte økonomene for blåruss, har de nå tatt alle mulige nye farger. Også rosa. Rosa penger har internasjonalt blitt en betegnelse på et marked bestående av homofile: de er nemlig en svært kjøpesterk gruppe.

En undersøkelse gjennomført av Yankelovich Partner viser markante inntektsforskjeller mellom homo- og heterofile. Mens bare 1 prosent av heterofile menn hadde inntekt over 100.000 dollar, tjente tre prosent av de homofile mennene mer. De samme forskjellene fant man også i de gruppene som tjente minst, men her var fordelingen omvendt: det var flere homofile enn heterofile menn som tjente under 25.000 dollar. For kvinner var hetero- og homofiles inntekt nokså lik, med unntak at det ble registert en prosent flere heterofile kvinner med lav inntekt.

Bli rik, kvinne

I den samme undersøkelsen går det frem at dobbelt så mange homofile og lesbiske svarte at de hadde høyere utdannelse (graduate school, tilsvarende magister- eller bachelorgrad). Det var også flere homofile som hadde fullført collegestudium. Av denne undersøkelsen går det også frem at 40 prosent flere homofile er bedriftsgründere. Svenske Fredrik Bergström gjort og Fredrik Erixon har laget en rapport på det svenske homosegmentet og mener at en av grunnene til at så mange flere homofile velger å starte sin egen bedrift fremfor å la seg ansette i en bedrift, kan komme av deres erfaring med å være annerledes har gjort dem mer nyskapende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer